Kitchen Extension with Playroom Space | Streatham

The challenge

The client was just about getting by in a cramped, light lacking kitchen. There was no space for the child who was now old enough to zig and zag all over the house. Despite longing for the extra space a modern extension would guarantee, the client wanted to preserve the traditional feel of this building.

The solution

We suggested that the small kitchen be extended with a rear extension. By incorporating some expansive Velux roof windows the light was soon streaming in. This brightness was accentuated by the fitting of traditional bi-fold doors, their timber design holding as much glass as possible. While the sun floods in during warm summer days, come winter the prevalence of glass does not bring chills. This was prevented by fitting specialist pale slate tiles to complement the range cooker, beneath which sits an energy efficient under-floor heating system.

The result

Venetia and Rawden now rustle up meals in a spacious, airy kitchen where there is room for family dinners and entertaining friends. After which they can relax with entertainment systems while the child and his small friends play within view of mum.

Contact Us for a Chat

Share This Project

Twitter | Facebook | Pintrest